Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Na Yas Marině začínají posezonní testy formule 2

Na Yas Marině začínají posezonní testy formule 2

Koho první den uvidíme na trati?

Dnes na trati v Abú Zabí startují třídenní posezonní testy formule 2, které jsou určeny především pro nováčky. Zároveň se bude jednat o derniéru vozů používaných od roku 2011. Nové budou představeny na začátku příštího roku, kdy si je týmy vyzkouší nejdříve v shakedownu a pak v předsezonním testování. Konkrétní data zatím nejsou známa.

Posezonního testování se účastní všechny týmy, i ty které ve startovní listině pro příští rok zatím nevidíme, tedy Rapax a Russian Time. Ač u Russian Time by se mělo jednat o konec definitivní, Artem Markelov nám prozradil, že to tak jasné není. Tým by mohl ještě obsadit dvanácté volné místo, opět s Artemem za volantem.

Koho tedy dnes uvidíme na trati? Prema bude testovat s již jmenovanou jezdeckou sestavou pro příští sezonu, tedy Seanem Gelaelem a Nyckem de Vriesem. Do Racing Engineering se prozatím alespoň na testování vrací Norman Nato a  a dále nastoupí Maximilian Günther, který poslední tři sezony závodil v evropské formuli 3 za Premu.

Za volanty vozů nejlepšího týmu letošní sezony Russian Time usednou zmiňovaný Artem Markelov a Tadasuke Makino, pilot evropské formule 3. Jezdecké složení týmu ART pro sezonu 2018 bylo původně spojováno se jmény Lando Norris a George Russell. Norris ovšem již ve formuli 2 podepsal s Carlinem, proto se k Russellovi připojí jeho letošní kolega a zároveň největší soupeř Jack Aitken.

Stáj Dams dá příležitost Alexu Albonovi, který letos jezdil v F2 pro ART, do druhého vozu se posadí její pilot Nicolas Latifi. S Camposem pak bude testovat Lando Norris, teď již pilot stáje Carlin, do druhého vozu usedne Michael Dorrbecker, který závodí v mexickém NASCAR.

MP Motorsport vsadí na dva zkušené piloty F2 Lucu Ghiotta a Louise Déletraze. Arjun Maini bude testovat Trident F2, stejně jako jeho letošní pilot Santino Ferrucci.

V odcházejícím Rapaxu pak dostanou příležitost člen akademie Ferrari Guanyu Zhou a René Binder, který za tým závodil v Jerezu. Arden dá šanci Nireimu Fukuzumimu, závodícímu poslední dvě sezony za  ART v GP3, a Ralphu Boschungovi, kterého se závod před koncem sezony zbavil Campos.

 

   Tým  Jezdec 1  Jezdec 2
1.
Prema  S. Gealel  N.de Vries
2.
 Racing Engineering  N.Nato  M.Günther
3.
 Russian Time  A.Markelov  T.Makino
4.
 ART G.Russell  J.Aitken
5.
 Dams  A.Albon  N.Latifi
6.
 Campos  L.Norris M.Dorrbecker
7.
Trident A.Maini S.Ferrucci
8.
 MP Motorsport  L.Ghiotto  L.Déletraz
9.
 Rapax  G.Zhou  R.Binder
10.
Arden N.Fukuzumi  R.Boschung