Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Renault se opět soustředí na spolehlivost

Renault se opět soustředí na spolehlivost

Blamáž z předsezonních testů se nesmí opakovat

Byl to šok, když v roce 2014 Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso, Lotus a Caterham dorazily do Španělska na předsezonní testy a jejich vozy jen stěží dokázaly odjet pár kol bez poruchy pohonné jednotky Renault. Příprava na sezonu 2017 byla ve srovnání s tím jen slabým odvarem. Zlobilo MGU-K a francouzská automobilka se na začátku šampionátu uchýlila k nasazení loňské verze. Cyril Abiteboul byl odhodlán tlačit osazenstvo továrny ve Viry-Châtillonu do rychlejšího zvyšování počtu koňských sil, aby motor nejpozději na konci roku 2018 výkonnostně předčil Mercedes. Nyní, po další sezoně s množstvím poruch, je rétorika opět jiná. Spolehlivost nadevše.

"Víte, že nerad něco slibuji. Prioritou je spolehlivost, protože tato sezona nám ukázala, že abyste se naučili běhat, musíte nejprve chodit," řekl výkonný ředitel Renaultu Sport. "Vícekrát jsme byli moc agresivní v tom, jak jsme se snažili zajistit výkon a přidávat koňské síly příliš rychle, protože to chtěli všichni zákazníci včetně žlutých vozů.

Myslím, si, že nejlepší bude postupovat krok za krokem. V první řadě musíme být spolehliví a během zimních testů nahromadit co nejvíce kilometrů. Řekl bych, že to je důležité pro každého výrobce šasi. Red Bull říká, že změnil filozofii a harmonogram vývoje svého vozu (tentokrát nebude dokončený až těsně před začátkem testů, pozn. red.), ale nebude mu to nic platné, pokud nedostane spolehlivý motor. Proto musíme postupovat tímto směrem. Jsem přesvědčen, že pokud se to podaří, budeme na nejlepší cestě dohnat Mercedes."