Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Takhle vypadá Alonsova přilba pro Daytonu

Takhle vypadá Alonsova přilba pro Daytonu

Co všechno se na ni dostalo?

Už zítra začíná na okruhu v Daytoně společný test účastníků prestižního 24hodinového závodu, takže už bylo načase, aby Fernando Alonso ukázal barevný design své přilby. O obrázky se podělil prostřednictvím Instagramu.

V F1 Alonsa už roky neomylně rozeznáme díky převážně světlemodré přilbě, v Daytoně bude mít bílou. Je třeba říci, že v F1 začínal s tmavomodrou přilbou s pruhy, jaké má španělská vlajka. U Renaultu sponzorovaného značkou cigaret Mild Seven přešel k světlejšímu odstínu. Cigaretový sponzor je dávno pryč, ale světlemodrá Alonsovi zůstala jako barva převládající na vlajce jeho rodného regionu, Asturie.

Na přilbě pro Daytonu jsou umně zkombinovány barvy Asturie (světlemodrá a žlutá) se španělskými (žlutá a červená) ve formě tří úzkých pruhů. Přilba díky tomu vypadá trochu jako ze staré školy a zároveň to ponechalo hodně místa na prezentaci Alonsovy módní značky Kimonu. Nad hledím má místo logo United Autosports, týmu, za který bude závodit spolu s Landem Norrisem a Philem Hansonem a který spoluvlastní Alonsův šéf v F1 Zak Brown. V zadní části přilby je vyobrazen ovál v Daytoně (ačkoli 24hodinovka se jede na upravené, okruhové verzi této trati). Uvnitř oválu je americká vlajka a v ní zase logo motokárové školy Fernanda Alonsa, ke které patří i po něm nazvaný motokárový okruh. Vzadu dole můžete vidět astursky kříž a logo výrobce přilby.