Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault končí fázi budování týmu

Renault končí fázi budování týmu

Těší se na férové ​​měření sil s McLarenem

Cyril Abiteboul řekl, že pro Renault je rok 2018 třetím a zároveň posledním v cyklu obnovování továrního týmu a jeho továrny v Enstone. To znamená, že nad letošními výsledky se ještě může přimhouřit jedno očko, ale čas, kdy se již bude hledět pouze na úspěchy na trati, se neúprosně blíží.

"2017 byl rokem rozvoje a 2018 bude stejný. Další sezona pokroku, další rok budování," řekl francouzský ředitel týmu francouzské automobilky, který ale sídlí v Anglii. "Na konci roku plánujeme prohlásit fázi budování za ukončenou. Je to tříletá fáze, 2016 až 2018. V další fázi zaútočíme na top týmy. Musíme akceptovat, že není možné být ve všem perfektní a některé věci vyžadují čas, ale zároveň chceme dokázat, že jsme na správné cestě."

Vzhledem k ambicióznímu plánu vývoje pohonné jednotky by Renault mohl již letos oslavit titul - jako dodavatel Red Bullu. Tovární tým si ale svou laťku nastavil na úroveň nového motorového zákazníka, týmu McLaren. Od obou stájí se všeobecně očekává, že se s pomocí dobrého motoru a svých finančních možností odlepí od středu pole.

"Je to obrovská zodpovědnost, ale i příležitost. Očekávám, že budeme srovnáváni s McLarenem. Je to příležitost porovnat náš vůz a jezdce s jeho, což nám pomůže sledovat pokrok naší organizace."