Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Motor Renaultu se za rok zlepšil o sekundu

Motor Renaultu se za rok zlepšil o sekundu

Abiteboul je s minulou sezonou více než spokojený

Cyril Abiteboul se ohlédl za minulou sezonou v podání Renaultu. Hrdý byl hlavně na pokrok v případě pohonné jednotky. Vývoj překonal očekávání. Rozdíl v rychlosti stejných vozů osazených motory z konců sezon 2016 a 2017 odhadl na jednu sekundu na kolo, přitom v plánu prý byly pouze tři desetiny sekundy.

"Takový byl náš cíl, ale v průběhu sezony jsme zavedli nové způsoby řízení motoru a dostali z něj vyšší výkon," cituje Motorsport ředitele týmu Renault. "Motor sám o sobě se od konce předminulé sezony do závěru minulé při maximálním využití, což neděláme často, zlepšil o hodnotu blízkou jedné sekundě. To je úžasné číslo. Nebylo to bez negativního vlivu na spolehlivost, která byla velkým negativem, ale na straně výkonu jsme dosáhli výsledku, o jakém se nám ani nesnilo."

Tovární tým Renault ale nesplnil vytyčený cíl. Nezískal páté místo v Poháru konstruktérů a bez problémů týmu Toro Rosso by neměl ani šesté.

"Co se týče šasi, od Silverstone bylo na velmi slušné úrovni, což je dobrá známka toho, že tým se dostává do formy. Z pohledu rychlosti jsme měli od Silverstone víceméně čtvrtý nejrychlejší vůz, pouze to nebylo vždycky vidět kvůli problémům se spolehlivostí. Na čtvrtý nejrychlejší vůz můžeme být moc pyšní, když to porovnáme s naší pozicí v roce 2016 a na začátku sezony."