Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Fudži chce jiný termín a Alonsa

Fudži chce jiný termín a Alonsa

Populární závodník možná změní kalendář WEC

Fernando Alonso se letos ve voze Toyoty zúčastní vytrvalostních závodů na okruzích Spa-Francorchamps, La Sarthe, Silverstone a Šanghaj. Tak to aspoň bylo oznámeno. Japonskému okruhu Fudži se ale nezamlouvá, že by měl být jediným, na kterém se letos pojede WEC bez Alonsa.

Alonso je globálně populární osobnost a Japoncům je dobře známý jako jezdec extrémně nespokojený s motory Honda. Pro Toyotu by tak bylo skvělé dostat tohoto jezdce na stupně vítězů ve Fudži. Připočítejme k tomu, že Toyota Motor Corporation vlastní Fuji Speedway a dostaneme sílu, která možná dokáže pohnout kalendářem vytrvalostního mistrovství světa.

Pořadatel závodu už údajně vedení WEC požádal o změnu, aby se vyhnul termínové kolizi s Velkou cenou USA, protože F1 má u Alonsa stále přednost.

Když nahlédneme do kalendáře F1, zjistíme, že týden po VC USA se pojede VC Mexika, takže v úvahu by připadal až první listopadový víkend. Nebo se závod může posunout opačným směrem, na 14. října. To by bylo pro španělského jezdce ideální, protože 7. října se jede VC Japonska, takže by se vyhnul dlouhému cestování i změně časového pásma. Měl by dostatek času na místní média i přípravu na závod na okruhu, na němž v roce 2008 vyhrál Velkou cenu Japonska.