Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Fernando Alonso testoval s Toyotou

Fernando Alonso testoval s Toyotou

Svědomitá příprava na rušnou sezonu

Fernando Alonso účast ve vytrvalostním mistrovství světa nebere na lehkou váhu. Dozvídáme se, že zatímco svět žasl nad jeho rozhodnutím neabsolvovat pouze 24 hodin Le Mans, ale nastoupit do čtyř z pěti letošních závodů (a nakonec možná nebude chybět ani v Japonsku), on se už ve Španělsku připravoval na testovací jízdy. Prototyp Toyoty si vyzkoušel už loni během testů nováčků v Bahrajnu, ale toto byla příležitost posadit se za volant vozu vylepšeného o novinky pro rok 2018.

Toyota si na tři dny pronajala okruh Aragon. Dosažené časy zůstaly v tajnosti, ale víme, že se jezdilo i v noci. Na trati se střídaly kompletní posádky dvou vozů japonské automobilky přihlášených do sezony 2018-19. Výjimkou byl pouze Sébastien Buemi. Švýcarovi se narodil syn, proto jeho místo zaujal testovací jezdec Anthony Davidson.

Alonso si musí na nabitý program zvykat. WEC mu zabere spoustu času, tak vzácného pro jezdce F1. Formule 1 a McLaren, jenž si hodně slibuje od motorů Renault, zůstávají prioritou. Alonsa tedy čekají zimní seance ve voze F1, ale Toyota má v plánu ještě další dva testy, které potřebuje stihnout před WEC Prologue, který je naplánován na začátek dubna.

Dvojnásobný šampion kvůli vytrvalostním závodům přijde o volný týden mezi VC Ázerbájdžánu a domácí VC Španělska. V Le Mans bude závodit mezi VC Kanady a obnovenou VC Francie. Kvůli vytrvalostnímu závodu v Silverstone bude mít o týden kratší letní dovolenou a i kdyby účast ve Fudži opravdu nebyla možná, na konci roku ho čekají rychlé změny časových pásem: Brazílie (F1), Čína (WEC) a Abú Zabí (F1).