Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso může ve WEC pokračovat, když skončí v F1

Alonso může ve WEC pokračovat, když skončí v F1

Nebude to přestup, ale částeční důchod

Fernando Alonso si dokáže představit, že v F1 brzy skončí, ale svou přilbu ještě nepověsí na hřebík a bude pokračovat v nejvyšší kategorii vytrvalostního mistrovství světa. Avšak nebude to brát jako plnohodnotný přestup z jedné série do druhé, ale spíše jako krok do ústraní, kde je velkou výhodou, že WEC nemá zdaleka tak rušný kalendář jako F1 a také povinností vůči sponzorům by zřejmě ubylo. Alonso se přirovnává ke Carlosu Sainzovi (staršímu), jenž je z pohledu WRC důchodcem již od roku 2005, ale to mu nezabránilo stát se vítězem letošní Rallye Dakar.

"F1 je strašně náročná co se týče času a přípravy a po spoustě let si jezdec uvědomí, že to už nejde. Jako Carlos Sainz, když se rozhodl odejít z WRC. Nebylo to tak, že by se rozhodl, že jeho budoucností je Dakar. Prostě miluje rallye a ještě mohl být mistrem světa, ale musel by všechen čas obětovat tréninku a cestování. Pak je tu rallye, která se jede jednou za rok, je exotická a velmi prestižní a vy máte možnost zúčastnit se.

Není to výměna jednoho za druhé. Prostě rádi soutěžíte a máte rádi závody, je tady možnost zabít dvě mouchy jednou ranou a pustit se do něčeho, co jste dlouhá léta dělat nemohli. Tohle WEC nabízí. Má méně podniků, takže si můžete více užívat života a zároveň se nevzdáte závodění."

V ne zase tak dávné minulosti přestoupili někteří jezdci F1 po objevení prvních šedin do DTM, cestu do Le Mans jim před pár lety opět prorazil Mark Webber.