Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Trident potvrdil Lorandiho

Trident potvrdil Lorandiho

Ten si dává nejvyšší cíle

Týmy GP3 dnes míří do francouzského Le Castellet, kde se ve středu a ve čtvrtek uskuteční první předsezonní testy.  Proto jsme v posledních dnech svědky ohlašování nových závodních pilotů do už téměř zaplněného startovního pole.

Trident včera potvrdil svého již třetího pilota, kterým se stal Alessio Lorandi. Devatenáctiletý Ital si svůj debut odbyl ke konci roku 2016 s týmem Jenzer, s kterým pokračoval i následující sezonu. Silný byl obzvláště v první části sezony, kdy hned v Barceloně skončil dvakrát na stupních vítězů. V této části roku dokázal konkurovat i pilotům stáje ART. Postupně šla jeho forma dolů, přesto dokázal vybojovat své první vítězství ve španělském Jerezu. V šampionátu skončil celkově sedmý. A ač Jenzer projevil zájem s mladým Italem prodloužit spolupráci, Lorandi si vybral přestup do týmu sídlícího blízko jeho domova, u kterého vidí větší potenciál.

 „V mé druhé sezoně v sérii GP3 mám jediný cíl, a to bojovat o titul. Myslím, že Trident má k dosažení tohoto cíle personál i pracovní morálku. Navíc mí rychlí a zkušení týmoví kolegové mě budou motivovat k tomu, abych jezdil ještě lépe. Bude to poprvé v mé kariéře, co budu závodit za italskou stáj, a jsem odhodlán odměnit každého v týmu za jeho důvěru a podporu vynikajícími výsledky.“


Již známé jezdecké složení GP3 2018:

ART: Callum Ilott, Anthonie Hubert, Nikita Mazepin, Jake Hughes
Trident: Giuliano Alesi, Ryan Tveter, Alessio Lorandi
Jenzer: Tatiana Calderonová
Arden: Gabriel Aubry, Julien Falchero
Campos: Leonardo Pulcini, Simo Laaksonen
MP Motorsport: Dorian Boccolacci, Niko Kari