Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull má květnový deadline

Red Bull má květnový deadline

Renault na něj nechce čekat věčně

Red Bull otevřeně koketuje s myšlenkou, že po dvanácti letech změní dodavatele motorů. Menší sesterský tým Toro Rosso už přešel k Hondě a Red Bull Racing hodlá počkat na jeho výsledky. Renault ale upozorňuje, že Red Bull by se měl rozhodnout nejpozději v květnu. FIA totiž chce vědět, kdyby některému týmu hrozilo, že zůstane bez motorů.,Proto chce od výrobců motorů každý rok už na konci jara vědět, kterým týmům hodlají dodávat v následující sezoně. Loni jsme se díky tomuto pravidlu dozvěděli o plánovaném spojení Sauberu a Hondy, což je ale zároveň ukázka toho, že dohody oznámené Mezinárodní automobilové federaci ještě nemusejí být definitivní. V květnu se ale uvidí, zda bude Red Bull na seznamu Renaultu nebo Hondy.

"Nebudeme čekat věčně," varoval Red Bull Cyril Abiteboul, šéf Renaultu. "Vím co má Christian (Horner, šéf Red Bullu) na mysli, když říká, že Red Bull má možnosti. Má stoprocentní pravdu. I já čtu smlouvy a vím, že máme vůči F1 povinnosti. Je jasné, že se něco chystá, ale existuje deadline, do kterého musí Red Bull Racing říci, jaké jsou jeho plány. Nic nového, vše je to ve Sportovních pravidlech F1. Vidím to tak, že do konce května musí být jasno v tom, kdo bude dodávat komu. To by měl být deadline."

Abiteboul ale sám uznal, že jednání může pokračovat.

"Řekl bych, že to bude základ pro další diskuse. Budou chtít některé specifické služby? Budou chtít mít vlastního olejářského partnera? Budou chtít vlastní testovací program na dynamometru? Je toho hodně. Pravidla nevylučují, aby se dále jednalo o službách nebo obchodních podmínkách mezi našimi společnostmi."