Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Volkswagen odchází z F3

Volkswagen odchází z F3

Mercedesu ubude největší soupeř

Volkswagen oznámil, že po této sezoně ukončí svoje působení ve F3. Od roku 2007 pro ni dodával pohonné jednotky, které upravovala ladičská firma Spiess. Nadále se bude věnovat především aktivitám v oblasti závodů cestovních vozů.

Nejde o překvapivé rozhodnutí. Jak jsme již informovali, napřesrok se F3 přestěhuje do programu VC F1, v němž nahradí GP3. Nové technické předpisy zároveň, mimo jiné, předpokládají zavedení jednotných motorů. A už i vrabci na střeše si štěbetají, že budou mít na sobě trojcípou hvězdu.

Právě Mercedes byl největším soupeřem Volkswagenu ve F3. V mistrovství Evropy se v posledních letech používaly pouze tyto dvě značky. VW slavil první titul v roce 2010 zásluhou Edoarda Mortary. Úspěšný byl i loni, když triumfoval v ME (Lando Norris) a v Makau (Dan Ticktum). Uspěl rovněž v regionálních seriálech ve Velké Británii a Japonsku.

Mohu ujistit naše zákazníky, že pro ně v průběhu celého roku 2018 zajistíme podporu v obvyklém rozsahu. Chceme opět dosáhnout stejně hodnotných výsledků jako v minulém období,“ prohlásil sportovní šéf německé automobilky Sven Smeets.