Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dva tucty kandidátů na poslední titul

Dva tucty kandidátů na poslední titul

Přehled účastníků ME F3 2018

Startovní listina letošní sezony ME F3, které bude souzeno být poslední, je téměř kompletní. Na rošt úvodního závodu ve francouzském Pau se 12. května postaví 24 aut. S jedinou výjimkou (u týmu Van Amersfoort Racing) známe i jejich řidiče. Řadu z nich jsme si již představili v minulých týdnech.

Jak je v této kategorii obvyklé, účastnické pole prošlo značnou obměnou. Jen sedm jezdců absolvovalo loňský seriál, další tři v něm hostovali. Nováčci se většinou rekrutují jednak z regionálních mistrovství F3 (zejména britského), jednak z F4.

Kde hledat favority? Z již ostřílených kozáků se největší šance přičítají Ferdinandu Habsburgovi a Jehanu Daruvalovi. V popředí by se měli držet i Guanyu Žou či Ralf Aron. Všichni jsou pak zvědaví, jak se dokáže na druhý pokus prosadit Mick Schumacher. Z nově příchozích by roli černého koně mohli sehrát vítěz VC Makaa F3 2017 Daniel Ticktum, šampion Eurocupu F Renault Sacha Fenestraz, mistr britské F3 Enaam Ahmed nebo nejlepší z loňské německé F4 Jüri Vips.

Rozložení sil mezi stájemi asi nedozná zásadních změn. Na titul si dělají zálusk ekipy Premy (pod novým názvem Prema Theodore Racing), Carlinu a díky Ticktumovi také Motoparku. Ve druhém sledu číhají méně početné sestavy Van Amersfoortu a Hitechu. Znovuzrozený ma-con s jediným autem je papírovým outsiderem.

Složení týmů ME F3 2018

Prema Theodore Racing: Guanyu Žou (CHN), Mick Schumacher (D), Ralf Aron (EE), Marcus Armstrong (I), Robert Švarcman (RUS)

Carlin: Jehan Daruvala (IND), Sacha Fenestraz (F), Nikita Trojckij (RUS), Devlin DeFrancesco (CDN), Ameya Vaidyanathan (GB), Ferdinand Habsburg (A)

Motopark: Sebastian Fernandez (E), Fabio Scherer (CH), Jonathan Aberdein (RSA), Daniel Ticktum (GB), Marino Sato (SMR), Jüri Vips (EE)

Van Amersfoort Racing: Arťom Petrov (RUS), Keyvan Andres (IRN), třetí jezdec bude oznámen dodatečně

Hitech Grand Prix: Alex Palou (E), Enaam Ahmed (GB), Ben Hingeley (GB)

ma-con: Julian Hanses (D)