Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lauda zařadil Red Bull před Ferrari

Lauda zařadil Red Bull před Ferrari

Hamilton je v odhadech opatrný

Niki Lauda tvrdí, že Mercedes jde i do sezony 2018 s nejrychlejším vozem, ale tentokrát budou mít jeho jezdci výhodu pouze 0,2 sekundy na kolo. Takových odhadů je mezi zimními testy a prvním závodem sezony vždycky spousta a zřídkakdy se trefí přesně do černého. Zajímavé ale je, že Lauda označil za nejvážnějšího konkurenta jeho týmu Red Bull, ne Ferrari.

"Měli jsme lepší přípravu než v posledních letech a do Austrálie cestuji bez obav, přestože jsme na stejné úrovni s Red Bullem a Ferrari," řekl nevýkonný ředitel a zároveň spoluvlastník týmu Mercedes. "Vidím to tak, že budeme tak o dvě desetiny rychlejší, za námi Red Bull a pak Ferrari."

To Lewis Hamilton se v Austrálii soustředí na svou práci a raději se snaží mírnit očekávání.

"V této části roku chtějí všichni dostat do centra pozornosti někoho jiného a my jsme perfektním cílem, protože jsme tým mistrů světa," řekl úřadující šampion během akce Petronasu v Melbourne. "Jedná se o to, že byste chtěli přenést veškerý tlak na někoho jiného, ​​protože vám se pak bude lépe dýchat.

Ale v podstatě se ten tlak beztak rozdělí, protože se zdá, že Red Bull na svém voze odvedl velký kus dobré práce. Vypadá propracovaněji než loni, asi bude o dost rychlejší a budou v něm závodit dva skvělí jezdci. A také je tady Ferrari, které nám bylo loni reálným soupeřem.
"