Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes opět bez nových dílů

Mercedes opět bez nových dílů

Hamilton se cítí bezbranně.

Mercedes byl v pátečních trénincích před Velkou cenou Austrálie opět pomalý, utopený uprostřed pole. George Russell již před prvním tréninkem prozradil, že se posadí do stejného vozu, jaký měl v Bahrajnu a v Saúdské Arábii, takže ke zlepšení mohlo dojít jedině skrze nalezení lepšího nastavení vozu nebo kdyby mu lépe sedla trať.

Jsme daleko za Ferrari a Red Bullem,“ přiznává Russell. „V Džiddě jsme zaostávali ještě více než v Bahrajnu a už rozumíme důvodům. Ale i kdybychom v Džiddě měli všechno stoprocentní, byli bychom o více než půl sekundy pomalejší než oni. Musíme tu ztrátu dohnat, ale tento víkend nemáme nic, co by nám k tomu pomohlo. Musíme být disciplinovaní a trpěliví. Jsme daleko vzadu a kvůli rozpočtovému stropu na to nemůžeme jít taktikou pokus – omyl. Nové díly vyrobíme, až když budeme stoprocentně přesvědčeni o jejich efektivnosti. Museli jsme se smířit s tím, že než tento proces přinese první ovoce, odjedeme několik závodů."

Russell se letos konečně dostal do Mercedesu, ale do vítězného vozu zatím ne. Foto: Mercedes

Lewis Hamilton po pátku netajil zklamání, že ani experimentování s nastavením, ani trať v Albert Parku Mercedesu nepomohly.

Nic z toho, co jsme s vozem vyzkoušeli, nám nepomohlo,“ řekl sedminásobný šampion. „Není to snadné. Věříte, že tato změna v nastavení pomůže, ale vůz pak není o nic lepší. Před druhým tréninkem jsme udělali změny, ale ve skutečnosti byl první trénink lepší a ve druhém jsem měl z vozu horší pocit. Není nic, co bychom s tím mohli ještě udělat. I když zajedu pocitově dobré kolo, je o 1.2 sekundy pomalejší (než nejlepší čas konkurence).

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes