Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Experti: Bottas byl příliš sebevědomý

Experti: Bottas byl příliš sebevědomý

Bude se muset měnit převodovka?

Chtěl příliš moc. Na tom se shodují experti, kteří podrobili první analýze nehodu Valtteriho Bottase. Pilot Mercedesu havaroval v úvodu třetí fáze kvalifikace a při nejlepším do zítřejší velké ceny odstartuje z desáté pozice. Otázkou ovšem je, v jakém stavu jsou motor a zejména převodovka.

Jednoznačně jezdecká chyba,“ prohlásil Niki Lauda bezprostředně po události pro rakouskou televizi ORF. „Dostal se příliš vlevo a trefil zeď. Snad se mu nic nestalo, ale z auta je šrot.

Z trochu většího časového odstupu posoudil situaci komentátor kanálu Sky Sports a bývalý pilot F1 Martin Brundle: „Od počátku bylo všechno špatně. Na obrubník v zatáčce číslo 1 najel až příliš optimisticky, takže se dostal moc daleko, až na trávu. Patrně si myslel, že má dostatek přilnavosti na to, aby se vrátil zpět. Vždyť seděl v mercedesu! Jenže ji neměl. Chtělo to trochu více preciznosti. Teď půjde o to, co je s monopostem. Určitě to odskákaly převody. Možná i podvozek. Často se stává, že ho poničí odtržená kola.

Slovo dostal i Brundleův novopečený kolega Nico Rosberg: „Začal příliš pozdě brzdit, proto se ocitl až na umělé trávě. Když se pokoušel udržet se na plynu, roztočil se. Sám jsem poznal, jaké to je, když stojíte na trati vedle rozbitého auta a víte, že je to jenom vaše vina. Pokud bude zítra sucho, může Valtteri víkend odpískat. Dostat se na stupně vítězů by bylo za těchto podmínek malým zázrakem. Navíc určitě dostalo pořádnou ránu jeho sebevědomí.