Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Frustrovaný Hartley zaplatil za pár chybiček

Frustrovaný Hartley zaplatil za pár chybiček

Toro Rosso: Jezdci nezvládli postup

Ostrá premiéra vozů Toro Rosso s motory Honda se nevydařila. Málo zkušená dvojice jezdců nezvládla první kvalifikaci a skončila hned v její první části. Francouz Gasly byl dokonce pomalejší než tým Sauber, což by leckdo během tréninků považoval doslova za nemožné… Dlouho trvalo, než býčci našli slova pro hodnocení svých výkonů.

Novozélanďan Brendon Hartley byl hodně frustrovaný: „Myslím si, že jediná desetina vteřiny by nás posunula o pár míst vzhůru, protože auto na to mělo. V posledním kole jsem udělal pár malých chybiček, a přesto jsem měl postup do Q2 na dosah. Na trať jsme vyjeli dřív než soupeři, což mohlo být považované za nevýhodu, ale nám to umožnilo absolvovat dvě kola navíc. Byla to správná volba. Dobrým zjištěním je, že auto mělo rychlost. Tahle trať je možná jednou z nejtěžších v kalendáři. Takže v závodě to ještě bude velká bitva.

Ještě hůř dopadl týmový kolega Pierre Gasly. „Jsem velmi zklamaný, protože auto mělo potenciál na postup do další části,“ svěřil se po kvalifikaci. „Jel jsem, co to dalo, ale k dispozici jsem měl jediné ostré kolo a v něm jsem udělal chybu.

 

Pierre Gasly byl nakonec ze všech jezdců nejpomalejší...