Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley: Partnerství se rodilo v bolestech

Hartley: Partnerství se rodilo v bolestech

Honda chce připravit co nejvíce vylepšení

Premiéra nového partnerství Scuderie Toro Rosso a Hondy nedopadla právě nejlépe. V Melbourne dojel Brendon Hartley poslední a Pierre Gasly brzy odstoupil – s poruchou motoru.

Přesto Francouz prozatím neztrácí optimismus, alespoň ve vyjádření pro oficiální web F1. „Dřou opravdu bez přestávky, protože chtějí dokázat, že se v tom vyznají,“ uvedl na adresu dodavatele pohonných jednotek. „Od zimy už dosáhli určitého pokroku. Cílem pro letošní sezonu je připravit co nejvíce vylepšení. Kolik jich bude a kdy přijdou, nedokážu teď říct, protože současně musíme mít na mysli, že beztrestně smíme použít jen tři agregáty. Zkrátka, všechno běží dobře, jenže to chce svůj čas. Mercedes nebo Ferrari nedoženete za tři, čtyři měsíce. Máme ale jasnou vizi, kterou naplníme.

V této chvíli už Pierre Gasly věděl, že VC Austrálie nedokončí 

Jeho kolega Hartley nicméně prozradil, že integrace motoru Honda do podvozku byla nečekaně obtížnou operací. Spotřebovalo se na ni více energie a kapacit, než bylo původně plánováno. Proto se práce v jiných oblastech opozdily a dohánějí se až nyní. „To nejhorší už máme za sebou,“ je přesvědčen protinožec. „Naše strategie pro příštích šest měsíců je agresivní.