Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Čtyřicet milionů pro Ferrari!

Čtyřicet milionů pro Ferrari!

Dozvuky páteční prezentace Liberty Media

Ačkoliv řada informací, které zástupcům týmů podali na páteční schůzce představitelé Liberty Media, měla pouze interní charakter, stejně se postupně dostávají ven. Tak po padoku v Bahrajnu začala kolovat zvěst, že již anoncovaný zvláštní finanční bonus pro Ferrari po roce 2021 by měl být ve výši 40 milionů dolarů ročně. Zúčastnění výrobci pak budou pobírat zvláštní „prémii“ 10 milionů dolarů. Jde zjevně o vstřícný krok (nebo úplatek?) vůči Ferrari a Mercedesu, aby zmírnily svá doposud ostře negativní stanoviska.

Navzdory tomu se zdá, že včerejšek více potěšil ty malé a nemajetné ve startovním poli. Také šéf Sauberu Fréderic Vasseur je spokojený: „Vidím světlo na konci tunelu. Dva, tři roky to ještě nějak přečkáme. Nebude to nic jednoduchého, protože technický vývoj samozřejmě nestojí na místě. Ale je důležité, že nyní začne seriozní diskuse o tom, co nastane v roce 2021. Musíme si všichni uvědomit, že jsme na jedné lodi, a hledat kompromis.

Reprezentant Mercedesu Niki Lauda se naopak v rozhovoru pro rakouskou televizi ORF vyslovil kriticky především k zavedení rozpočtového stropu: „Je to krok správným směrem, ale příliš radikální. Znamenalo by to, ž bychom mohli investovat jen polovinu toho, co dosud. Máme zaměstnance, kteří disponují dlouhodobými smlouvami a jejich propuštění není možné.“