Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Villeneuve dál válčí s Williamsem

Villeneuve dál válčí s Williamsem

Strolla jeho výroky přestaly zajímat

Jakoby nestačilo, že mu to hrubě nejde na trati. Lance Stroll se ještě musí bránit neustálým útokům svého slavnějšího krajana Jacquese Villeneuvea. Mladý Kanaďan se může těšit alespoň slabou útěchou, že v tom není sám.

Mistr světa F1 z roku 1997 a nyní expert televizní stanice Sky Italia si totiž trvale bere na mušku celou svoji bývalou stáj. Kvůli tomu se u Williamse ocitl na černé listině. Strolla loni označil za nejhoršího nováčka roku a svoje mínění na něj od té doby nezměnil. „Přestal jsem jeho výlevy sledovat. Jacques Villeneuve mě absolutně nezajímá. Musím se soustředit na spoustu důležitějších věcí. Víc k tomu nemám co říci,“ uvedl Stroll.

Nejnovějším Villeneuvovým „kouskem“ se stalo nařčení Roberta Kubici, že manipuluje týmem, aby se dostal k místu závodního jezdce. Na obranu svého kolegy okamžitě vystoupil Sergej Sirotkin: „Je to úplný nesmysl. Roberta znám, je to milý chlapík. A kromě toho systém práce ani neumožňuje, aby se o něco takového pokoušel. Rozhodně nehraje žádnou klíčovou roli a nefunguje to tak, že bez něj bychom na nic nepřišli.“