Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuve a sedačka williamsu v Magny-Cours

Villeneuve a sedačka williamsu v Magny-Cours

Pojede místo Ralfa nakonec Willeneuve, Pizzonia nebo Gené?

Paddockem F1 kolují "zaručené" zprávy, že se Jacques Villeneuve připojí k týmu BMW Williams pro následující GP Francie. Ovšem zástupce týmu říká: "Jsou to nepodložené údaje. Villeneuve zatím netestoval a nejsou ani žádné brzké plány, že by tomu tak mělo být." Na přímý dotaz, zda je závodní sedačka pro GP Francie vázána na nutnost předchozího testování zástupce týmu neodpověděl a dále dodal: "Tým nebude dělat žádná zásadní rozhodnutí až do začátku příštího týdne, kdy zjistíme, zda-li bude Ralf opravdu neschopen absolvovat závod."

Oficiálně pro Williams testují Marc Gené a Antonio Pizzonia. Gené již jedenkráte za Ralfa zaskočil při loňské GP v Monze, kdy odvedl solidní práci a dokončil závod na bodech. Takže je docela možné, že španělský jezdec by byl tím prvním, na koho by tým Williams spoléhal v případě, že mladší z bratrů Schumacherových nebude moci nastoupit. 

Ovšem Williams se nijak netají s tím, že by rád věděl, zda je Antonio Pizzonia jen zdatný testman nebo by s vozem williams byl schopný zajet solidní výsledek i při ostrém závodu. Brazilec byl rychlý v nejednom testování, ale nad jeho schopností závodit visí otazník od doby jeho debaklu s Jaguárem v průběhu loňské sezóny.

"Jestli Schumacher není připraven se vrátit, byla by to perfektní příležitost k tomu odzkoušet si Antonia v reálu. Jestli by měl úspěch, dostal by příležitost s naším vozem v příští sezóně," zazněl hlas z týmu Williams.

Nicméně až do začátku příštího týdne nepadne žádné oficiální rozhodnutí. Doktor formule 1 profesor Sid Watkins bude muset Ralfa před závodem prohlédnout a povolit mu případný start. Silný otřes mozku může být extrémně nebezpečný a Watkins bude zcela určitě brát v úvahu skutečnost, že Ralf měl předešlý velký otřes mozku před necelým rokem, který utrpěl při nehodě během testování v Monze.

Pokud zdravotní stav zabrání Ralfovi startovat při GP Francie, je podle odborníků velice pravděpodobné, že vynechá i následující GP Velké Británie, která následuje hned následující víkend.