Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Skvělý Gasly dojel v sedmém závodě kariéry čtvrtý

Skvělý Gasly dojel v sedmém závodě kariéry čtvrtý

Toro Rosso: Honda na to má!

Po absolutním výbuchu v Austrálii se tým Toro Rosso mohl radovat. Jeho dvaadvacetiletý mladíček Gasly vybojoval v kvalifikaci šesté místo, na startu stál pátý a cílem projel na skvělém čtvrtém místě! Vůz s motorem Honda dovezl k prvnímu vynikajícímu výsledku v sezoně a spolupráce se slibně rozvíjí.

Neuvěřitelné, to byl nádherný den!“ zářil štěstím Francouz Pierre Gasly, pro něhož to byla teprve sedmá velká cena a první umístění v nejlepší desítce. „Druhý závod v sezoně s Toro Rosso a Hondou a dojel jsem čtvrtý. To je úžasné! Moc děkuji týmu, protože auto bylo fantastické. Sváděl jsem krásný souboj s Magnussenem a auto bylo opravdu dobré. Viděl jsem, že zastavily oba vozy Red Bull, po odstoupení Räikkönena mi tým hlásil, že máme šanci na čtvrté místo, tak jsem až dokonce dělal maximum. Potřebuji trochu času, abych výsledek vstřebal, ale v noci si to s týmem užijeme. Start závodu byl skvělý. V první zatáčce jsem předjel Ricciarda, ale pak se přede mě zase dostal Magnussen. Chtěl jsem mu to hned vrátit, ale ztratil jsem vyjetím z tratě. Pak se mi to podařilo.

 

Pierre Gasly po většinu závodu ukazoval záda Kevinu Magnussenovi v haasu

 

Gasly se objevil na čtvrtém místě už ve druhém kole. Celý závod pak absolvoval bezchybně a zaslouženě si dojel pro dosud největší úspěch v kariéře. Jeho kolega Brendon Hartley na tom byl podstatně hůř. Startoval z 11. pozice, ale život mu zkomplikovala kolize a na závěr ještě penalizace. Obsadil až poslední 17. místo.

Vůz poháněný motorem Honda dosáhl nejlepšího výsledku od třetího místa Rubense Barrichella ve VC Velké Británie 2008.

 

Brendon Hartley znovu neměl štěstí a závod mu vůbec nevyšel