Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ke sdružení GPWC se přidal Sauber

Ke sdružení GPWC se přidal Sauber

Novou sérii již nyní podporuje sedm týmů.

Dostali boxerskou hantýrkou direkt, po kterém začal odpočet, jež byl u všech očekáván až do konce, ale nejspíš tomu tak není. Sdružení Grand Prix World Championship, které na rok 2008 chystá uspořádání konkurenční série GPWC, se drží při životě.

Minulý měsíc se Ferrari rozhodlo zavázat se formuli 1 a sdružení GPWC tak opustilo. Odpovědí byla formální podpora ze strany Toyoty a Hondy a dalším krokem je vstup Sauberu, který v posledních letech odebírá motory Ferrari. Automobilky nabídly soukromým týmům konkurenceschopné motory, pokud se ke sdružení GPWC přidají.

Tzv. Memorandum o porozumění po předcházející diskuzi podepsaly  Williams, McLaren, BAR, Renault, Toyota a Minardi, čas na rozmyšlenou si kromě Saubera vzaly Jordan a Red Bull.

K podpisu dohody došlo na základě dokumentu vzešlého ze setkání automobilek, které popisujeme zde.

Jak se situace vyvine, bude zajímavé sledovat. GPWC má šanci, pokud na straně soupeře zůstane Ferrari osamoceno, ale McLaren se nechal slyšet, že se bude chtít na začátku roku rozhodnout, jakým směrem se dá, tudíž se nechce nyní vázat. Podobně Eddie Jordan oznámil za bláznovinu nepřistoupit na dohodu Bernieho Ecclestona, který jistě chystá protiúder.