Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alonso: S tímto motorem se dá vyhrát závod

Alonso: S tímto motorem se dá vyhrát závod

Již se není kam schovat

Po třetím závodě sezony 2018 se již McLaren nemá za co schovávat. Red Bull používá stejný zákaznický motor Renaultu a dokáže s ním vyhrát závod, McLaren ne. V Číně to uznal i Fernando Alonso, když dostal otázku, zda je zklamán, že závod nevyhrál on.

"Asi by bylo trochu optimistické pomýšlet na vítězství," řekl dvojnásobný mistr světa. "Ale ukázal se tím potenciál pohonné jednotky a to je pro nás dobrou motivací. Když odvedeme dobrou práci na šasi, s tímto motorem budeme moci bojovat s nejlepšími.

Momentálně na to nemáme. Musíme pracovat na zmenšování odstupu, ještě více pracovat na našem šasi. Víme, že se musíme zlepšit, před tím se neschováme. Ale zároveň je třeba říci, že každou neděli plníme svou misi a získáváme pro tým tolik bodů, kolik se dá."

Nebýt velké rychlostní ztráty na tři nejlepší vozy by McLaren mohl být spokojený. V Poháru konstruktérů mu momentálně patří čtvrté místo a bodově je na tom podobně jako tovární tým Renaultu.

"Řekl bych, že z různých důvodů máme zatím dobré výsledky. Občas máme trochu štěstí, občas dobrou strategii, jindy rychlé zastávky v boxech… Ale jak jsem řekl, musíme pokračovat ve zlepšování vozu. Viděli jsme, že s motorem Renault se dá vyhrát závod, a to je pro tým dobrá motivace."

Alonsův týmový kolega se stručně vyjádřil ve stejném duchu.

"Tento rok se není na co vymlouvat. Red Bull předvedl, že s tímto motorem se dají vyhrávat závody. Je před námi spousta práce. Jediné co teď potřebujeme, je odvést lepší práci," řekl Stoffel Vandoorne.