Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso překonal svůj skvělý australský závod

Alonso překonal svůj skvělý australský závod

Vandoornův závod byl jaksi krátký.

Po dvou závodech sezóny 2017 má Mclaren na kontě 0 bodů a se třemi odstoupeními a jedním třináctým místem v cíli je na samém dně tabulky poháru konstruktérů. Alonsovi se přesto daří médiím ukazovat optimistickou tvář. Až do jeho odstoupení v 33. kole to byl skvělý závod, hlavně díky rychlosti v zatáčkách, což opět poukazuje na slabý výkon pohonné jednotky Hondy.

"Ano, neskutečně dobrý," řekl o svém závodu dvojnásobný mistr světa. "Myslel jsem si, že Austrálie se již nebude dát zopakovat, ale tento závod byl ještě lepší. Pomohly nám povětrnostní podmínky, dokázali jsme toho využít. Vozy se klouzaly vlevo, vpravo a my jsme dostávali jejich místa víceméně zdarma. Když byla trať mokrá, dokázali jsme držet tempo se špičkou, přitom na rovinkách jsme byli mnohem pomalejší než oni. Skvělé.

Myslím, že bychom s Pérezem a Magnussenem bojovali o poslední bodovaná místa. Mohli jsme mít bod nebo dva, jako v Austrálii, a bylo by to super. Jezdit před Bottasem, který mě dva, tři kola nedokázal předjet, to byla nejneuvěřitelnější věc, co se mi kdy stala. Pak byl asi tak 300 metrů za mnou a na rovince mě předjel, ale další kolo jsem se dokázal držet za ním."

Alonso těžil z dobrého startu a dobré zastávky v boxech, které ho vynesly až na šesté místo a po předjetí krajanem Sainzem se úspěšně bránil ostatním soupeřům. Závod nováčka Stoffela Vandoorna ale byl ještě kratší než Alonsův a svých 17 kol strávil na nebodovaných pozicích.

"Byl to krátký závod, ale vzrušující,” řekl Vandoorne. “Já i Fernando jsme měli dobrý start a dostali jsme se mezi ostatní vozy. Po zastávce jsme nebyli v dobré pozici, čímž jsme si zkomplikovali závod, ale měli jsme slibnou rychlost. Když jsme nasadili slicky, byli jsme docela konkurenceschopní a když jsem chtěl, mohl jsem přitlačit. Vůz byl velmi dobrý v zatáčkách, ale jak trať usychala, byl lépe viditelný rozdíl v (maximálních) rychlostech a předjíždění bylo hodně náročné."

Vandoorne odstoupil kvůli poruše v palivovém systému, Alonso kvůli hnací hřídeli.