Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kvalifikace s hořkosladkou příchutí

Kvalifikace s hořkosladkou příchutí

Renault dobrý, ale mohl by být i lepší

Byla to dobrá nebo špatná kvalifikace? Na to u Renaultu těžce hledají odpověď. Oba jezdci jim postoupili až do finálové části kvalifikace, ale tam byli pouze do počtu. Jejich žluté vozy byly podstatně rychlejší než oranžové McLarenu, ale nečekaně dostaly nakládačku od růžových týmu Force India.

"Celkem dobrá kvalifikace," soudí Carlos Sainz po tom, co v Q3 obsadil poslední místo. "Můj první sektor nebyl úžasný, ale opět jsme měli oba vozy v Q3, což svědčí o konzistentnosti a týmovém úsilí. Možná nás čeká další chaotický závod, takže musíme být připraveni maximalizovat své šance."


Nico Hülkenberg v Q3 porazil alespoň týmového kolegu, ale i přesto bude startovat až za ním. Jakoby nestačilo, že včera v druhém tréninku přišel o spoustu času, když mu tým upravoval podlahu a snažil se odstranit problém s brzdami, dnes ráno nedokončil třetí trénink a tým neměl jinou možnost, než mu vyměnit převodovku. Do kvalifikace tedy nastoupil s nepříliš dobře nastaveným vozem a s vědomím, že ho čeká trest ztráty pěti pozic na startu velké ceny.

"Ráno jsme ztratili trochu času, takže můžeme být rádi, že jsme oba vozy dostali do Q3," řekl po kvalifikaci německý závodník. "Vůz není vyvážený, jak bych si přál, ale jednou za čas se takovému závodnímu víkendu nevyhnete. Musíme být spokojeni s tím, že jsme do toho dali všechno, a zítra uděláme totéž, abychom postoupili vpřed. Trest za převodovku bude bolet, ale přizpůsobíme tomu strategii a budeme bojovat. Dobrou zprávou je, že na tomto okruhu se dá předjíždět a můžeme se spolehnout, že budou výjezdy safety caru."