Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

První vítězství českého jezdce v TCR Germany

První vítězství českého jezdce v TCR Germany

Petr Fulín veze z Mostu zlato

Na mosteckém autodromu pokračoval německý seriál vozů specifikace TCR druhým závodním víkendem. V téměř třicetičlenném startovním poli si výborně vedl Petr Fulín s vozem Cupra Leon.

Po zkušenostech z prvního zápolení v německém Oscherslebenu již domácí jezdec věděl, do čeho jde. Stejně jako při premiéře se o špici závodního pole přetahoval jak se zkušeným, dvaačtyřicetiletým Rakušanem Proczykem, tak i s dravou sourozeneckou dvojicí Michelle a Mikem Halderovými.

V důležité kvalifikaci obsadil Fulín sedmé místo, což znamenalo start do prvního závodu ze stejného stání. Pro odvetu, pro kterou se rošt stanoví v opačném pořadí prvních deseti z kvalifikace, pak měl zajištěnou čtvrtou pozici. V obou závodech se Fulínovi dařily starty. V sobotu se hned v prvním kole dostal na pátou příčku, na které zůstal až do konce.

Nedělní klání bylo mnohem dramatičtější a z pohledu českého jezdce i úspěšnější. Po startu se protáhl po okraji dráhy a do první šikany již vjížděl na vedoucí pozici. Tu si udržel po celých šestnáct kol. Zato o druhé místo se bojovalo až na cílovou čáru. Osmnáctiletá blondýnka ze Saska Michelle Halderová předstihla ve finiši Němce Engstlera a vybojovala pro sebe první podium v letošní sezoně. Navíc značka Cupra Leon slavila premiérový double na stupních vítězů. 

Petr Fulín si v Mostě dojel pro svoje premiérové prvenství v TCR Germany

Díky skvělé kulise fanoušků to byl úžasný závod,“ řekl v cíli Fulín. „Všude okolo trati byly vidět české barvy a i tato podpora mě hnala dopředu. Byl to pro mě fantastický zážitek.

Výsledky:

1. závod

1. A. Buri (FIN) Audi RS 3 LMS TCR, LMS Racing, 2. Mike Halder (D) Honda Civic TCR 2018, ADAC Sachsen e.V., 3. H. Proczyk (A) Opel Astra TCR, HP Racing International, 4. S. Reicher (A) Audi RS 3 LMS TCR, YACO Racing, 5. P. Fulin (CZ) Cupra Leon TCR, Fullin Race Academy

2. závod

1. P. Fulin (CZ) Cupra Leon TCR, Fullin Race Academy, 2. Michelle Halderová (D) Cupra Leon TCR, Profi-Car Team Halder, 3. L. Engstler (D) VW Golf GTI TCR 2018, LIQUI MOLY Team Engstler, 4. N. Langeveld (NL) Audi RS 3 LMS TCR, Racing One, 5. H.Proczyk (AUT) Opel Astra TCR, HP Racing International