Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Letos poprvé Hamilton s Bottasem v první řadě

Letos poprvé Hamilton s Bottasem v první řadě

Mercedes: jubilejní 90. pole position

Na okruhu u Barcelony potvrdil Mercedes svou převahu a výkonem v kvalifikaci obsadil první řadu na startu VC Španělska. Podařilo se mu to poprvé od loňské VC Abú Zabí. Navíc v pravou chvíli, protože pole position je na tomto okruhu obzvlášť důležité.

Lewis Hamilton uspěl letos podruhé po úvodní VC Austrálie a celkem získal 74. pole position v kariéře. Velký souboj svedl zejména s týmovým kolegou Valtterim Bottasem, kterého porazil o pouhé čtyři setiny vteřiny! Fin se letos prosadil do první řady na startu poprvé. Společně získali jubilejní 90. vítězství v kvalifikaci a 51. kompletní první řadu na startu. Oba budou startovat na měkké směsi pneumatik Pirelli.

Lewis Hamilton předvedl velmi dobrý výkon a po Austrálii získal druhé letošní postavení v čele startu

Dnes byla kvalifikace velmi vyrovnaná a pro zajištění první startovní pozice jsme museli udělat maximum,“ přiznal Lewis Hamilton. „Ferrari až do dnešního odpoledne vyčkávalo a Valtteri jezdí mimořádně dobře; pro stáj je fantastické, že obsadila první řadu, a je mi jasné, že všichni budou velmi spokojení. Kvalifikace byla vždycky mou silnou stránkou, i když pro mě byla od Melbourne párkrát choulostivá. Proto jsem rád, že jsem zpátky v čele startovního pole. Pokud jde o pneumatiky, je to neustálé učení, jak s nimi zacházet, aby fungovaly optimálně ve velice krátkém časovém úseku. Ale dneska nás nenechaly na holičkách.

Valtteri Bottas souhlasil, že kvalifikace dopadla dobře, ale úplně perfektní podle jeho názoru nebyla. „Konečné časy byly hodně vyrovnané. Pro náš tým je výsledek bezvadný: obě auta v první řadě. V třetí části kvalifikace jsem při své první jízdě udělal chybu a kvůli tomu jsem měl jenom jeden pořádný pokus. Byla to dobrá jízda a samozřejmě platí, že kdyby měl člověk možnost zajet kola znovu, pokaždé by se našlo něco, kde by se to dalo zlepšit. Je fajn, že se nám dnes pracovalo se superměkkými gumami o něco lépe. Vnímali jsme je tak, že jsou pro nás lepší, takže jsme v tomhle směru udělali určitý pokrok,“ zhodnotil Fin svůj výkon.

Valtteri Bottas udělal v závěru kvalifikace chybu a posledním pokusem už týmového kolegu nepřekonal