Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda by si vážila spolupráci s velkým Red Bullem

Honda by si vážila spolupráci s velkým Red Bullem

Do Toro Rosso by mohla dostat svého jezdce

Na rozdíl od Renaultu Honda Red Bullu vůbec nevyčítá, že se ještě nerozhodl, jaký motor chce dát do vozu vyvíjeného pro příští sezonu. Pokud jednání dopadne dobře, japonská automobilka bude cítit velkou odpovědnost vyplývající ze spolupráce s jedním z největších týmů ve F1.

"Bereme to pozitivně, dává nám to čas na další konzultace. Jsme optimističtí," řekl sportovní šéf Hondy Masaši Jamamoto v rozhovoru pro web Motorsport. "Dohodu s Red Bullem by Honda brala velmi vážně, protože je to tým ze špičky. Jako výrobce motorů bychom se dostali pod určitý tlak. Musíme zvážit mnoho různých aspektů a říct si, zda jsme skutečně připraveni na práci s týmem jako Red Bull. Dodávat mu by byl velký závazek."

Honda by se tak po roce vrátila z ústraní, kde se ocitla po rozpadu partnerství s McLarenem.

"S McLarenem jsme to neměli lehké, ale bereme to jako velmi dobrou zkušenost. Teď máme jinou, velmi dobrou zkušenost s Toro Rosso. Ale nemyslím si, že to s Red Bullem bude podobné jako s McLarenem, že bychom se dostali do stejné situace," dodal Jamamoto.

Honda by tak vlastně spolupracovala exkluzivně s týmy Red Bullu, přičemž by mohla začít mluvit i do výběru jezdců. Jamamoto zmínil "lepší příležitost" dostat do F1 některého z japonských juniorů. Pod křídly Hondy jsou Tadasuke Makino a Nirej Fukuzumi závodící v F2. Zatím ale nemají výsledky, které by jim umožnily zaklepat na dveře FIA ​​a požádat o superlicenci.