Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner: Hamilton a Wolff se nedohodli na penězích

Horner: Hamilton a Wolff se nedohodli na penězích

Je pohodová atmosféra v týmu pouze hraná?

Christian Horner z Red Bullu si zaspekuloval na téma nové smlouvy mezi Lewisem Hamiltonem a Mercedesem. Je přesvědčen, že jediné, co může oddalovat podpis smlouvy úřadujícího šampiona s dominantním týmem posledních let, jsou peníze. Neuvěřitelné haldy peněz, o kterých by Red Bull, sázející na talenty ze svého juniorského programu, asi nebyl ochoten ani jen uvažovat.

"Nenapadá mě jiná možnost, než peníze," řekl Horner za přítomnosti Tota Wolffa, šéfa Mercedesu. "Musím si myslet, že to bude groteskně moc peněz a že Totovi a Nikimu (Laudovi) se tlačí slzy do očí, když si je představí. Má drahý životní styl a je to čtyřnásobný mistr světa, takže určitě nemůže být levný. Ale pouze se domnívám, že je to o penězích."

Toto Wolff nepřipustil, že by na Hornerových slovech mohlo být byť jen zrníčko pravdy: "Je to až směšné, protože už spolu diskutujeme dlouho. Ale je to prostě tak, že se setkáme, řešíme jednu věc po druhé a pak se musíme vrátit k našim každodenním záležitostem. My u týmu a Lewis při předzávodní přípravě. Je to ukázka vzájemné důvěry, netlačíme na toho druhého.

Nemáme stanovený pevný termín oznámení, ale mohu vám říci, že nevidím ani jeden důvod, proč by k němu nemělo dojít. Jsme v závěrečné fázi, což znamená emailový ping-pong s detaily. Nechci říct datum, protože pokud bychom pak v tento den nic neoznámili, začalo by se spekulovat. Ale možná si už brzy vybereme nějakou vhodnou velkou cenu,

Samozřejmě, jsou tu dvě možnosti. Buď Wolff a Hamilton mluví pravdu, a kdyby chtěli, mohou uspořádat tiskovku třeba i zítra s tím, že detaily budou řešeny dodatečně. Druhou možností je, že má pravdu Horner a celý ten příběh o tom, jak jsou již celé měsíce domluveni a ladí detaily, je jenom pohádka, díky níž jim novináři nedýchají na krk tak jako Danielu Ricciardovi nebo Kimimu Räikkönenovi.