Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamiltonovi se líbí otevřeně kritické brífinky

Hamiltonovi se líbí otevřeně kritické brífinky

Upřímnost je nejefektivnější

Lewis Hamilton nás nechal nahlédnout do jednoho ze zákoutí zákulisí týmu Mercedes, když popsal, jak otevřeně jezdci, inženýři a další významní členové týmu kritizují sebe i jiné na pozávodních brífincích. Úřadující šampion je přitom dost silná osobnost na to, aby kritiku unesl a přidal vlastní. Ale asi si dovedeme představit, že ani on nikoho nešetří.

"Po závodě si spolu sedneme ke stolu jako jeden tým a každý se kriticky podívá na svůj výkon, mě nevyjímaje," řekl britský závodník. "Všichni chceme pokrok, odvádět ještě lepší práci. Jak jsem řekl, týká se to i mě. Každý se má v čem zlepšovat, každý může ze sebe a z vozu vymáčknout více.

Například v Montréalu to byl z hlediska podaného výkonu velmi, velmi průměrný víkend a museli jsme se ujistit, že další bude lepší. Po něm jsme měli velmi dobrý brífink, lidé byli k sobě otevřeně kritičtí a měli jsme skvělou diskusi. Otevřeně jsme hovořili o věcech, které se daly udělat mnohem lépe. I jeden o druhém a o věcech, které umím udělat lépe a rozhodně je chci dělat lépe.

Je to něco, co Toto (Wolff, šéf týmu) u nás zavedl už dávno a probíhají tak všechny schůze tohoto typu. Když se naši lidé v továrně setkají na jejich velkém brífinku, tak jsou mimořádně kritičtí. Některým inženýrům by se taková kritika nemusela líbit, mohli by chtít říct něco jako: Cože? Jak se opovažuješ?! Jenže ne, tady je to v pořádku a každý může říct to, co si myslí.

Každý cedí krev, pot a slzy, abychom opět vyhráli, a každého bolí prohry. Ale líbí se mi, že když přijdeme z těchto brífinků, v týmu vládne odhodlání: Řekli jsme si to, já to dokážu i lépe a místo výmluv vám to předvedu. ​​Díky tomu tento tým vyhrává. Každý myslí na to, jak budeme lepší: Získám čas, zlepším výkon, žádný strach, já to dokážu. A tak všichni myslíme na svou práci a díky tomu vítězíme. I já zvládnu říci: Lidi, tohle a tamto dokážu příště udělat lépe."