Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull ve skutečnosti nemá smlouvu s Hondou

Red Bull ve skutečnosti nemá smlouvu s Hondou

Pouze se dohodli, že se chtějí dohodnout…

Tým Red Bull v současnosti nemá žádnou smlouvu, která by zaručovala, že mu v roce 2019 někdo dodá pohonné jednotky a tudíž bude moci závodit. Minulý týden sice bylo oznámeno, že Red Bull a Honda "podepsaly smlouvu", jenže to nebyl kontrakt na dodávku motorů, ale pouze memorandum o porozumění. To znamená, že tyto dva subjekty se písemně dohodly, že se pokusí dospět k oboustranně výhodné smlouvě.

"Mluvili a rozhodli jsme o tom, že budeme (Red Bullu) dodávat pohonné jednotky a teď se začne diskutovat o všech detailech kontraktu," prozradil sportovní ředitel Hondy Masahi Jamamoto v rozhovoru pro RaceFans. "V následujících měsících se soustředíme na detaily všech bodů kontraktu."

Takové memorandum měla Honda loni i se Sauberem. A víme, jak to dopadlo…

"Nejprve jsme komunikovali s Monishou (Kaltenbornovou, bývalou šéfkou Sauberu) a potom s Frédérikem (Vasseurem, současným šéfem Sauberu). Jakmile jsme se setkali, uvědomili jsme si rozdíly. Není to tak, že bychom se na něčem neshodli. Mluvili jsme spolu a následně jsme si řekli, že pro obě strany bude lepší, když nepůjdou společnou cestou. Proto jsme neudělali, co bylo v plánu."

Po letech exkluzivní spolupráce s McLarenem a letošní sezoně s Toro Rosso se Honda už těší na to, že bude mít data ze čtyř vozů dvou různých týmů, které by ale měly úzce spolupracovat, což nebude problém, jelikož mají stejného majitele. "Ferrari a Mercedes mají s týmy vztahy jako dodavatel a zákazník, zatímco my budeme mít čtyři vozy a všechny informace budou dostupné všem, takže budeme mít spoustu dat," dodal Jamamoto.