Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lauda: Hamilton a Bottas zůstávají v Mercedesu

Lauda: Hamilton a Bottas zůstávají v Mercedesu

Blufoval Ricciardo při jednáních o nové smlouvě?

Niki Lauda v rozhovoru pro rakouskou televizi ORF potvrdil, že Lewis Hamilton zůstane i v sezoně 2019 věrný Mercedesu. „Garantuji, že příští a přespříští rok pojedou Hamilton a Bottas u nás,“ prohlásil doslova.

Podle člena nejužšího vedení stáje je oficiální ohlášení prodloužení kontraktu pouze otázkou správného načasování (před britskou VC?): „Jestli to bude zítra nebo příští týden, je celkem jedno.

Interview byl také přítomen Helmut Marko z Red Bullu. Tomu se při Laudových slovech viditelně ulevilo (nebo úlevu zdařile zahrál). „Je pravda, že Niki mě už jednou ubezpečil, že jejich jezdecká sestava se nezmění. Dost mě tím zaskočil,“ přiznal. Znamená to, že Ricciardo při vyjednáváních operoval nabídkou od Mercedesu a přitom blufoval? „Nikdy nic takového neexistovalo. Vůbec jsme s ním nejednali,“ dušoval se Lauda.

Ricciardo a Marko ostatně již ve středu naznačili, že Australan zůstane ve službách rudých býků. Na dotaz ohledně kardinální záležitosti, tedy peněz, se šedá eminence Red Bullu omezila na obecné konstatování, že základní plat mají týmoví jezdci sice nižší než u konkurence, zato na bonusech za umístění do šestého místa si mohou přijít na pěkné částky.