Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault nemá bianko šeky

 Renault nemá bianko šeky

Všechno má svou maximální cenu, i mistrovský titul

Technický ředitel pro šasi Renaultu Nick Chester si s oficiálním webem F1 popovídal na téma financí jako součásti cesty k úspěchu. Tovární tým francouzské automobilky je v tomto více limitován než kupříkladu Mercedes, protože její vedení je šetrné a vzhledem k image značky snad ani nestojí o pověst někoho, kdo si úspěch koupil za nesmyslně velké peníze.

"Nemyslím si, že někdy uvidíme bianko šek. Bohužel," povzdechl si. "Musíme odůvodnit vše, co chceme udělat (pokud na to Renault má dát peníze), ukázat protihodnotu. A také potřebujeme důkazy o tom, že se na nás dá spolehnout, což se nám daří."

S čím se vedení Renaultu smířilo, jsou investice do získání několika zkušených lidí, dalších desítek až stovek méně ostříleného personálu a v neposlední řadě do modernizace a rozšíření továrny v Enstone. Peníze na investice do budoucnosti jsou, čehož důkazem je i nová lakovna.

"Za poslední dva až tři roky, kdy tým vlastní Renault, se do něj napumpovalo ohromné ​​množství kapitálu a v továrně je to znát. Máme vlastní lakovnu, předtím tam nikdy nebyla. Postavily se budovy, kde vyrábíme šasi a máme obráběcí stroje. Nyní máme vlastní větrný tunel pro 60% modely. Je to opravdu dobrý nástroj a zároveň další oblast, kam se za poslední dva roky hodně investovalo, abychom byli na nejvyšší úrovni. Teď spolu s námi analyzují (vedení Renaultu), co potřebujeme k dalšímu velkého kroku (mezi špičku F1), ale nemůžeme růst příliš rychle."

Zatímco generální ředitel týmu Cyril Abiteboul ve svých prohlášeních trvá na tom, že příští rok bude tento tým bojovat o stupně vítězů, vítězství a v roce 2020 o mistrovský titul, Chester připustil, že by dávalo smysl soustředit se na rok 2021 jako začátek nové a možná podstatně levnější éry.