Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault připravil poslední nové křídlo pro tuto sezonu

Renault připravil poslední nové křídlo pro tuto sezonu

Pomalu se pouští do příprav na rok 2019

Velká cena Německa bude 11. závodem z 21 v letošním kalendáři. To znamená, že sezona 2018 se přehoupne do své druhé poloviny a v sídlech týmů se už bude čím dál více myslet na rok 2019. Menší týmy s méně zdroji již možná k vývoji nových vozů potichu přešly během uplynulých týdnů, ale Renault je první, který veřejnosti prozradil, že připravil poslední nové přední přítlačné křídlo. To je jedna z věcí, které se nebudou moci přenést do příští sezony, protože pravidla v této oblasti se přes zimu výrazně změní.

Nové křídlo ještě určitě bude potřebovat doladit a budou se nasazovat různé verze pro rychlé, středně-rychlé a pomalé okruhy. Ale spustit projekt vývoje ještě jednoho, nového a možná lepšího modelu pouze pro posledních pár závodů tohoto roku, to nedává smysl ani tak velkému týmu, jakým je Renault.

"Bude vypadat trochu odlišně a bude mít poněkud jiné vlastnosti. Doufáme, že tím vůz zrychlíme, ale při změně předního křídla si nikdy nemůžeme být jisti, dokud ho nevyzkoušíme na trati," prozradil technický ředitel pro šasi Renaultu Nick Chester s tím, že RS18 by se mělo zlepšit v nájezdech do zatáček. V nastavení by se pak měl objevit lepší kompromis mezi středněrychlými a pomalými zatáčkami.

"Kdybychom chtěli udělat ještě jedno přítlačné křídlo, zabralo by to nějaký čas v aerodynamickém tunelu, u designérů, ve výrobě, takže na trať by se dostalo až na konci roku. Takže asi ještě uvidíte nějaké změny, ale už by to měly být pouze úpravy, ne další skutečně nové přední křídlo," dodal Chester.