Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point se hodlá držet Mercedesu

Racing Point se hodlá držet Mercedesu

Rozpočtový strop prý alianci nerozbije

Šéf týmu Renault Cyril Abiteboul se před pár dny nechal slyšet, že jedním z velkých pozitiv sníženého rozpočtového stropu pravděpodobně bude rozbití aliancí největších týmů s jejich nejmenšími zákazníky. Dnes tady máme reakci šéfa týmu Racing Point Otmara Szafnauera, který je opačného názoru, přestože si také není zcela jistý.

"Rozumím, na čem ta teorie stojí, ale nemyslím si, že se dá takto předpovídat budoucnost," řekl v rozhovoru pro Motorsport. "Já si myslím, že i v roce 2022 budou velké týmy před ostatními. Nestane se, že se jednoho dne probudí, udeří se do hlavy a zapomenou všechno, co se dosud o vozech a jejich vývoji naučily. To se prostě nestane.

Není to jen o tom mít všechny správné nástroje, je to také o správných lidech. A oni je mají. Mají je už dlouho, i proto jsou tam, kde jsou. A z vlastních zkušeností vím, že když přijde k velké změně technických pravidel, tak ti s dostatkem zdrojů na tom vydělají nejvíce. Není důvod, aby tomu teď bylo jinak, i když rozdíly možná budou menší a ostatní je pak budou rychleji dohánět.

Ale ve F1 vždy bude něco, co udělá rozdíl. Oblast, v níž může být jeden lepší než druhý. Zatím se ještě nedá říct, které oblasti to budou. Pokud se kupříkladu ukáže, že je obrovskou výhodou mít vlastní převodovku, tak si dokážu představit, že Mercedes řekne: Můžete si dělat svoje, my se o naše nechceme s nikým dělit. To se může stát. Z ekonomického hlediska by to pak dávalo smysl, ale nyní se ještě nedá říct, jak přesně to bude. Ale nemyslím si, že velké týmy přestanou pronajímat své aerodynamické tunely a tak dále. Počkejme a uvidíme."

Nechal by Mercedes vyhrávat svého zákazníka, nebo by se ho rychle zbavil? Foto: Racing Point

Zdroj: FORMULE.CZ