Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas se dohodl s Mercedesem na roční smlouvě

Bottas se dohodl s Mercedesem na roční smlouvě

Jezdecká sestava mistrovské stáje se nezmění

Jako by nás Valtteri Bottas slyšel. Sotva jsme zveřejnili článek o určitých pochybnostech ohledně jeho budoucnosti v Mercedesu, přišla pádná odpověď.

Tým dnes ráno na Hockenheimringu oznámil, že si finského pilota ponechá i pro příští sezonu. Nádavkem k tomu přibyla ve smlouvě klauzule o opci, kterou Mercedes získal na jeho služby v roce 2020.

Po důkladné zimní přípravě jsem, pokud jde o moji výkonnost, opět pokročil kupředu. A domnívám se, že mohu dokázat ještě více,“ uvedl Bottas v oficiální tiskové zprávě. „Zatím mně letos chybí trocha štěstí, ale stáj ví, co umím. Důkazem důvěry ve mně a moje schopnosti je právě podepsaná smlouva. Nacházíme se uprostřed tvrdého boje, proto je dobře, že se tato věc vyjasnila.

Nebýt našich chyb a smůly, která se na něj lepila, možná by v této chvíli byl v čele šampionátu,“ pochválil svého svěřence Toto Wolff. „Když jsme kývli na pokračování spolupráce s Valtterim, měli jsme na zřeteli nejen jeho rychlost a pracovní morálku. Svoji roli sehrála i otázka charakteru. Jeho vztah k týmu, včetně Lewise, je otevřený, plný důvěry a bez jakýchkoliv postranních úmyslů.“

Bottas zamířil k trojcípé hvězdě vloni, po čtyřletém působení ve Williamsu. Jako manažeři pro něj v začátcích kariéry pracovali právě Wolff a také Mika Häkkinen. Doposud absolvoval 107 velkých cen, z nichž tři vyhrál, 26x stál na pódiu a získal pět pole position.