Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo se těší na stíhací jízdu

Ricciardo se těší na stíhací jízdu

Red Bull: Ani rychlost, ani štěstí

Red Bullu tento víkend štěstí nepřeje. Daniel Ricciardo (15. místo) musí startovat z posledního místa, jelikož dostal novou pohonnou jednotku, takže v boji o pole position měl zůstat pouze Max Verstappen (4. místo). Na to ale neměl rychlost, tak si chtěl alespoň připravit dobrou strategii pro závod, tedy začít ho na měkkých, ne ultraměkkých pneumatikách. Ani to se ale nepovedlo.

"Čtvrté místo bylo dnes našim maximem," řekl nizozemský závodník, jehož opět přišly do Německa podpořit davy fanoušků v oranžových tričkách. "Před kvalifikací musíte být realisti a my jsme věděli, že na boj o čelní příčky nemáme dostatek koňských sil. Se svým kolem jsem velmi spokojený. Mám pocit, že jsem z něj dostal všechno. Původně jsme měli v plánu startovat na měkkých pneumatikách, ale červená vlajka v Q2 to změnila. Teď jsem si celkem jistý, že bychom do Q3 postoupili i na měkkých, ale chtěli jsme mít jistotu, takže jsme obuli ultraměkké. Tyto pneumatiky by měly být nejvhodnější pro začátek závodu, ale nevíme, jak dlouho vydrží, pokud bude teplota trati jiná než v pátek."

Ricciardo se bez větší snahy dostal do Q2, ale další postup už byl nejen nepotřebný, ale dokonce nežádoucí, protože by z posledního místa startoval na použitých pneumatikách.

"Zítra startujeme z posledního místa, takže neúčastnit se Q2 pro nás znamená svobodnou volbu pneumatik," vysvětluje Ricciardo. "Kdybychom normálně jeli i Q2, tak bychom závod museli začít na těch pneumatikách, které bychom použili. Takto máme svobodný výběr, takže zítra můžeme vybrat nejlepší variantu a ještě jsme vozu ušetřili pár kilometrů. Jsem vlastně rád, že se kvalifikace jela na suchu a ostatní museli používat své slicky. My jsme ušetřili a zítra můžeme sáhnout i po agresivnější strategii. Situace je podobná jako v Silverstone, můžeme jet na jednu nebo na dvě zastávky v závislosti na tom, jak rychle se dokážu dostat před peloton. Snad to bude zábava, když bude i Lewis startovat vzadu. Oba se budeme chtít dostat přes střed pole, takže by to měl být dobrý závod."

Poslední... alespoň bude mít koho předjíždět