Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen vyhrál a ještě stihl pobavit diváky

Verstappen vyhrál a ještě stihl pobavit diváky

Horner: Jednu zastávku jsme nezvládli

Po vítězném průjezdu cílem měl Max Verstappen náladu na legrácky. „Říkal jsem si, že by si diváci zasloužili nějakou show. Tak jsem jim jednu dopřál,“ okomentoval excelentní hodiny, po nichž naštěstí mohl bez úhony pokračovat dále.

Hned ale zvážněl: „Tehdy mně do smíchu moc nebylo. Podmínky byly extrémně náročné, přilnavost veškerá žádná. Nemohl sis dovolit moc chyb. Rozhodující byla výměna informací mezi mnou a zdí. Přijali jsme vždy správná rozhodnutí. To nás dovedlo k triumfu. A když jsem jel před mercedesem, mohli všichni vidět, že dokážeme nasadit slušné tempo.

V úvodních kolech ještě trpěl ve zvířeném vzduchu za Bottasem, ale jakmile se dostal před něj, postupoval už podle vlastního uvážení. „Hlavně jsem šetřil pneumatiky a snažil se mít vše pod kontrolou,“ zdůraznil.

Dva reprezentanti Red Bullu na pódiu, jenže místo Gaslyho na něm stojí Kvjat

Christian Horner chvílemi během nedělního odpoledne viditelně trpěl, byl však za to odměněn. „Neuvěřitelné! Vyhrát takový závod… Vůbec nevím, co říct. Vždyť oba naši jezdci byli devětkrát v boxech, z toho Max pětkrát,“ kroutil hlavou šéf Red Bull Racingu. „Jednu zastávku jsme pokazili. To když jsme mu nasadili žluté gumy v domnění, že na nich vydrží do cíle. Trnuli jsme, když se vzápětí roztočil. Potom ale přišly ještě jednou safety car a restart. Umožnilo nám to obout čerstvé přechodné pneumatiky. Ve finiši pak přešel na slicky a na nich dojel.

Ještě jeden drobný postřeh. Na obligátní fotografování vítězné stáje s trofejí se nedostavil Pierre Gasly. Může to být samozřejmě náhoda. Nebo také ne...