Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen obhajuje Vettela

Verstappen obhajuje Vettela

Takovou malou chybu může udělat každý

Max Verstappen nedávno zakusil, jak chutná kritika médií, když se dokola mluvilo o šňůře jeho jezdeckých chyb. Dovedeme si představit, že to má ještě v živé paměti. Ať už z toho nebo z jiného důvodu, v Německu se zastal Sebastiana Vettela.

"Byly to velmi náročné podmínky, hlavně v té zatáčce," řekl závodník, který závod dokončil na čtvrtém místě. "Stačí i nejmenší zablokování kol a už můžete být venku. Prostě se to stává a stejně dobře se to mohlo stát někomu jinému. Neustále se snažíte najít v každé zatáčce co nejvíce přilnavosti, ale nechcete zase riskovat příliš, pokud jste aktuálně na dobře bodované pozici. Nechcete riskovat, že zůstanete stát mimo trať. S tím rizikem se ale musíte smířit, i když je to těžké. Moment se zablokovanými koly a už si to šinete za obrubník."

Jízda na trati byla o to náročnější, že na její větší část vůbec nepršelo, takže na vozech zůstaly slicky. Verstappen patří mezi pár jezdců, kteří zkusili přezout na pneumatiky do přechodných podmínek. Ale po dvou kolech si to rozmyslel a za safety car přivolaný Vettelovou nehodou se už zařadil na nových hladkých ultraměkkých pneumatikách.

"Začal padat opravdu hustý déšť a blížil se k osmé a desáté zatáčce. Tehdy jsem si řekl, že když to takto půjde dál, zasáhne i třetí sektor. Naneštěstí se tak nestalo, takže jsem musel znovu do boxů. Hrál jsem a prohrál jsem," konstatoval smutně.