Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen k Leclerkovi určitě nepůjde

Verstappen k Leclerkovi určitě nepůjde

Dveře do Ferrari jsou pro něj zavřené

Max Verstappen poslední rok otevřeně mluví o tom, že po roce 2020 bychom ho mohli začít vídat v barvách jiného špičkového týmu. Ty jsou aktuálně pouze tři, bez Red Bullu zůstávají dva a nyní již můžeme uvažovat o jediné šanci na přestup.

Poté, co manažerské špičky Ferrari naznačily, že při představě jezdecké dvojice Charles Leclerc - Max Verstappen jim naskakuje husí kůže, také nizozemský závodník přiznává, že by to nefungovalo. Leclerc je mladý, ambiciózní a netrpělivý jako on, s Ferrari má dlouhodobou smlouvu a už se v tomto týmu usadil. To znamená, že Verstappen by přišel na jeho území a snadno by se mu to mohlo vymstít.

"Opravdu si nemyslím, že by to bylo možné," cituje Verstappena Ziggy Sport. "Sice spolu dobře vycházíme, máme rádi tvrdé závodění a on osobně ani trochu nerozhoduje o tom, jestli smím nebo nesmím přijít do Ferrari. I tak jsem ale přesvědčen, že se to nemůže stát. V jednom týmu by neměli být dva jezdci číslo 1 a on není typ, co umí ohnout hřbet, viďte?"

Z logických voleb zůstává Mercedes, kde končí smlouvy Lewisi Hamiltonovi a Valtterimu Bottasovi. Jako další alternativy se jeví týmy McLaren a Renault, které by si ale v roce 2021 mohly troufnout pouze na nějaké to vítězství a teprve další rok si třeba dát za cíl boj o titul. Takovým přestupem by si ale Verstappen asi moc nepolepšil.

Kam povedou jeho další kroky?