Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc spolu s Verstappenem? Nikdy!

Leclerc spolu s Verstappenem? Nikdy!

Zní to jako recept na katastrofu

Vůbec není jisté, že Max Verstappen bude chtít zůstat s týmem Red Bull i po příští sezoně. Vlastně se vůbec netají s tím, že pokud nebude mít vůz (a motor) na boj o titul, bude si hledat místo v jiném špičkovém týmu. Takových ale mnoho není a dveře do Ferrari se zdají být zamčené. Charles Leclerc totiž má smlouvu platnou i po roce 2020 a šéf Scuderie Mattia Binotto u sebe nechce mít dva mladé kohouty.

"Já jsem do tohoto týmu přišel v éře Michaela Schumachera a tehdy vedle něj jezdili Rubens Barrichello a Felipe Massa," řekl Binotto v rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport." Proto si myslím, že pro tým je nejlepší mít jezdce číslo jedna a jednoho, který dokáže vyhrávat závody a sbírat body. Dvojici jako Hamilton a Bottas. S dvojicí Max a Charles by se management týmu pořádně zapotil."

Binottova slova, vyřčená ještě před nedělní kolizí Charlese Leclerka se Sebastianem Vettelem, se teď zdají být o to rozumnější. Rivalitu v týmu nepodporuje ani samotný šéf automobilky Ferrari John Elkann.

"Jsem naštvaný kvůli tomu, co se stalo v neděli. Musíme myslet na to, jak důležité je Ferrari. Jezdci, jakkoli dobří, nesmějí zapomenout, že pracují pro Ferrari. Důležitá je týmová práce, protože to jediné, na čem skutečně záleží, jsou vítězství Ferrari," přizvukuje.

Verstappen to tedy s přestupem nejspíš nebude mít vůbec snadné, protože Lewis Hamilton nedávno prozradil, že hodlá s Mercedesem jednat o nové smlouvě a rozhodně nechce svět F1 opustit na konci příštího roku. Bude k němu Toto Wolff chtít přivést Verstappena, když měl v minulosti tolik starostí s dvojicí Hamilton/Rosberg a teď jich má s Bottasem v týmu tak málo?