Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Keye zlákal do svých služeb McLaren

Keye zlákal do svých služeb McLaren

Ve Wokingu potřebují posílit technické oddělení

Sice tomu ještě chybí „úřední posvěcení“, nicméně se má prakticky za jisté, že dosavadní technický ředitel Scuderie Toro Rosso James Key zamíří k McLarenu. Neví se jen, kdy k tomu dojde.

Zpráva je to dosti překvapivá, protože Keyovi se ve světě Red Bullu předvídala velká budoucnost, dokonce býval pasován za nástupce Adriana Neweye. McLaren měl ovšem pro jeho angažování (a zřejmě i přeplacení) dobré důvody.

Především nutně potřebuje zacelit díry ve své technické sestavě, poté co ji opustili nebo tak v nejbližší době učiní Tim Goss a Matt Morris. Navíc šestačtyřicetiletý Key přichází s pověstí mimořádně úspěšného inženýra.

Svoji kariéru ve F1 zahájil již v roce 1998 v Jordanu. V jeho službách vytrval celou následující dekádu, kdy se tým postupně transformoval na Midland, Spyker a Force Indii. Měl lví podíl na pro indickou stáj historickém prvním (a dosud jediném) pole position a pódiovém umístění Giancarla Fisichelly v sezoně 2009. Od roku 2010 pracoval pro Sauber, s nímž prožil zase jeho tučná léta. Z něj v roce 2012 zamířil do Toro Rosso, kde ale jeho konstruktérská hvězda trochu pohasla.

O tom, kdo ho u juniorky Red Bullu nahradí, není zatím nic známo.