Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tost nehodlá Keye zatím pustit

Tost nehodlá Keye zatím pustit

Chystá se výměnný obchod s McLarenem?

Vypadá to, že přechod Jamese Keye od Toro Rosso do McLarenu neproběhne tak hladce, jak se očekávalo. Jeho současný zaměstnavatel ho totiž nehodlá uvolnit.

Má u nás dlouhodobou smlouvu,“ tvrdí šéf týmu Franz Tost. „Víc k tomu nemám co říci.“ Pozoruhodné však je, že téměř současně McLaren ohlásil Keyův příchod! Jenže bez upřesnění termínu a funkce, kterou by měl zastávat.

Ne ze strany Toro Rosso ovšem nemusí být posledním slovem, jak vyplývá z dalšího Tostova vyjádření: „Počítáme s tím, že za námi přijdou (zástupci McLarenu). Potom se uvidí. Nebo také ne. Nemáme žádný důvod s nimi vyjednávat, když s ním máme uzavřený platný kontrakt.

V zákulisí se proslýchá, že Keyův transfer může být součástí většího obchodu. Red Bull už před časem požádal McLaren o uvolnění jeho juniora Landa Norrise, který měl nahradit zoufalého Brendona Hartleyho. Neuspěl, jenže Novozélanďan u Toro Rosso zcela jistě po sezoně skončí. Místo něj možná přijde Norris výměnou za Keye.

Příznačné rovněž je, že tým z Faenzy je na Hungaroringu bez svého technického ředitele. Ten je prý pověřen jinými úkoly v továrně. „Jsme dostatečně silní, abychom se s tím vypořádali,“ je si nicméně jist Tost.