Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams a Force India už s novými předními křídly

Williams a Force India už s novými předními křídly

Na Hungaroringu začaly testy F1

Dnes vyrazily monoposty Williamsu a Force India k testům na Hungaroringu vybaveny novými předními přítlačnými křídly. Ty jsou již zkonstruovány podle předpisů pro sezonu 2019.

Oliver Rowland (Williams) a Nicholas Latifi (Force India) je předvedli v podobě o 200 milimetrů širší a o 25 milimetrů nižší, zbavené všech aerodynamických nástaveb. Jedná se, jak bylo opakovaně zdůrazňováno, o jeden z vývojových stupňů, nikoliv o finální řešení.

Oba monoposty kroužily po trati s instalovanými měřícími senzory. Zjištěná data budou porovnána s údaji získanými počítačovou simulací a v aerodynamickém tunelu.

 

S novým křídlem vyjela také Force India

 

V akci jsou samozřejmě i auta ostatních stájí, s výjimkou Haasu, který na účast rezignoval. Přesto je k vidění deset formulí, protože Toro Rosso připravilo dvě, pro Brendona Hartleye a Seana Gelaela. Za volant se posadili také Daniel Ricciardo (Red Bull), Nico Hülkenberg (Renault), Marcus Ericsson (Sauber) a hostující Antonio Giovinazzi (Ferrari), George Russell (Mercedes) a Lando Norris (McLaren).