Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Force India chybí v čele středu pole

Force India chybí v čele středu pole

Nový růžový vůz není dost rychlý

Letošní vůz Force India VJM11 má být podle slov týmu přímou evolucí loňského VJM10, jen bez žraločí ploutve, s Halo a dalšími nutnými změnami. A VJM10 bylo prakticky celou sezonu osamocené. Sice rychlostně markantně zaostávalo za třemi špičkovými vozy, ale zároveň bylo mnohem lepší než zbytek středu pole a čtvrté místo v Poháru konstruktérů mělo stoprocentně jisté již dva závody před koncem sezony. Sergio Pérez, který načal už pátý rok s tímto týmem, přesto přiznal, že momentálně to na čelo středu pole nevypadá.

"Myslím, že rozhodně potřebujeme, abychom před prvním závodem udělali ještě jeden krok vpřed. Snad to tak bude a sezonu začneme v dobré formě," řekl včera Pérez poté, co se za pěkného počasí umístil hluboko v druhé polovině pole. Za ním zůstali pouze Marcus Ericsson ze Sauberu, Stoffel Vandoorne z trápícího se McLarenu a ještě Lance Stroll, jenž ale včera jezdil mimořádně pomalé časy.

"To, jak to vypadá teď, není směrodatné, protože závodit se bude za podstatně většího tepla. Těžko teď říct, jak na tom jsme, ale nemyslím si, že nyní vedeme střed pole. Avšak, jak často říkávám, není důležité, kde začneme, ale kde budeme v Abú Zabí. Uvidíme v Austrálii, ale do vylepšení pro Melbourne vkládám velké naděje. Být teď zklamaný by bylo stejně předčasné, jako být nadšený."

Pérez svému týmu včera nepomohl, když výletem mimo trať poškodil podlahu. Dnes jezdí Esteban Ocon a opět se pohybuje ve spodní polovině.