Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haas se může až do zimy flákat

Haas se může až do zimy flákat

Alespoň si to myslí u Force Indie

Tým Haas se, jak známo, současných testů F1 na Hungaroringu nezúčastní. Jednak ušetří, jednak dle vlastního vyjádření nemá, co by zkoušel. A právě to leží některým jeho konkurentům v žaludku.

Konkrétně Force Indii, jejíž představitelé se již dlouho netají tím, že monoposty Haasu považují za převlečené Ferrari. Americká stáj je podle nich ve výhodě, protože Scuderia za ní udělá veškerou vývojovou práci. Partner Force Indie Mercedes naopak dodává jen motory (zčásti dosud nezaplacené), zatímco konstrukční činnost plně spočívá na bedrech indické ekipy

. „Jsou takoví, kteří do zimy nemusejí na nic sáhnout,“ uvedl pro Auto motor und sport nejmenovaný zdroj z týmu. „Odřou to za ně jiní.“ Koho tím onen neznámý mínil, je nabíledni.

Jiného názoru je naopak Fernando Alonso: „Kooperace je zajímavým řešením. Samozřejmě, někteří z ní profitují a jiní na ní nadávají. Ale díky ní jsou dnes prakticky všichni účastníci konkurenceschopní.

Exmistr světa zároveň připomněl osudy Caterhamu a Manoru, které byly nuceny táhnout vše ze svého, což bylo nad jejich síly. „Ani jezdci pak nedokáží v takových vozech prokázat svůj talent, když jsou o tři nebo pět sekund na kolo pomalejší,“ dodal.