Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sedm statečných se pokusí zachránit Force Indii

Sedm statečných se pokusí zachránit Force Indii

Kdo v ní spolu se Strollem získal majetkový podíl

Force Indii nekupuje Lawrence Stroll sám. Pro tento účel vytvořil konsorcium, jehož členy jsou podnikatelé z celého světa. Kdo tedy, kromě příští rok šedesátiletého kanadského investora, se rozhodl risknout tenhle obchod?

Především jeho krajan André Desmairas, patřící do sedmé nejbohatší rodiny v této severoamerické zemi. V současnosti je viceprezidentem společnosti Power Corporation, zabývající se hlavně finančními transakcemi, ale mající své zájmy rovněž v segmentech komunikací a výroby energie. Kromě toho vlastní menší podíly ve firmách Adidas, Total a Pernod Ricard.

 

 André Desmairas

 

Angličan Jonathan Dudman šéfuje marketingové a poradenské agentuře Monaco Sports and Management. Vedle jiných špičkových sportovců zastupuje také Lanceho Strolla.

Zajímavá je přítomnost Američana Johna Idola, neboť je činný ve stejné branži jako Stroll senior – oděvní. Pracoval dříve pro značky Polo Ralph Lauren a Donna Karan, nyní je spolumajitelem globální sítě butiků Michael Kors (dva z nich fungují i v Praze). Jejím prostřednictvím sponzoroval v letech 2016 až 2017 McLaren.

 

John Idol

 

John McCaw junior pohádkově zbohatl počátkem devadesátých let, kdy spolu se svými třemi sourozenci prodal rodinnou telekomunikační firmu McCaw Cellular za za 12,6 miliardy gigantu AT&T. Jeho bratr Bruce provozoval devět let v Champ Car stáj PacWest, za kterou závodili Mauricio Gugelmin, Mark Blundell nebo Scott Dixon. John spíše vkládal peníze do kolektivních sportů. Patřily mu velké balíky akcií klubů Vancouver Canucks (NHL), Vancouver Grizzlies (NBA) a Seattle Mariners (MLB). Doma má úctyhodnou sbírku oldtimerů převážně italské provenience.

Michael de Picciotto je švýcarský soukromý bankéř, specializující se zejména na trh s luxusními nemovitostmi, výrobními zařízeními, jachtami a letadly.

Posledním do party je pak dlouholetý Strollův společník Silas Chou. Rodák z Hongkongu mu pomohl vybudovat z oděvní značky Tommy Hilfiger jednoho ze světových lídrů v tomto oboru. Co do činění měl i s asijskými franšízami Karla Lagerfelda, Pepe Jeans nebo Espritu.

 

Lawrence Stroll na to nebude sám