Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll do Racing Pointu v nejbližší době nepřestoupí

Stroll do Racing Pointu v nejbližší době nepřestoupí

Kubica tak zůstane dál na lavičce

Tak s přestupem Lanceho Strolla do Racing Pointu to nebude asi tak žhavé. Poté, co bylo oznámeno převzetí někdejší Force Indie jeho otcem, se jeho příchod očekával div ne každým dnem.

Ovšem teď se šéf stáje Otmar Szafnauer nechal slyšet, že nic takového se v nejbližší době nebude konat. A to navzdory tomu, že oba dosavadní piloti se po čase zase v Singapuru pokousali.

Nemáme v plánu měnit sestavu,“ uvedl Szafnauer. „Prohlásil jsem to už několikrát a nic se na tom nemění.

Je to dobrá zpráva pro Estebana Ocona, jemuž tak nehrozí bezprostřední vyhazov. „Pořád jsou ještě volná místa a on je mimořádně talentovaný. Ostatní týmy se bohužel rozhodly pro někoho jiného. Je pro mě těžké je pochopit. Ale každý jedná na základě toho, co pro sebe považuje za nejlepší,“ vyjádřil se Szafnauer na adresu mladého Francouze. Z těchto slov zároveň jasně vyplývá, že Ocona v Racing Pointu skutečně žádná budoucnost nečeká.

 

Zůstane Estebanu Oconovi úsměv na tváři i po skončení sezony?

 

Nadšeni rozhodně nebudou ani Robert Kubica a jeho stále početní fanoušci. Jeho šance na návrat do závodního kokpitu spočívala v tom, že Stroll předčasně opustí Williams. Pak by podle smlouvy za něj dojezdil sezonu. Jenže tento scénář se patrně realizace nedočká, pokud se nestane něco nepředvídatelného.