Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz se pro příští roky upsal McLarenu

Sainz se pro příští roky upsal McLarenu

Tým mu nabídl víceletou smlouvu

McLaren oficiálně potvrdil, že jeho pilotem v sezoně 2019 bude Carlos Sainz. Předpokládaný scénář se tak naplňuje. Podle sdělení týmu uzavřel se španělským závodníkem „víceletý kontrakt“.

Ve Wokingu nahradí Sainz Fernanda Alonsa, jenž předevčírem oznámil svůj odchod z F1. Časová návaznost obou událostí potvrzuje, že jde o realizaci dopředu domluveného plánu.

Jsem rád, že mohu konečně veřejně prezentovat svůj příchod k McLarenu,“ prohlásil třiadvacetiletý pilot. „Měl jsem to v úmyslu už dlouho a těším se na další kapitolu v mé kariéře. Děkuji všem, kteří mně umožnili splnit si dětský sen.

Ve stejném duchu se vyjádřil i šéf McLarenu Zak Brown: „Jsme nadšeni z toho, že k nám Carlos přichází. Sledovali jsme ho delší dobu a považujeme ho za jednoho z největších současných talentů. Není žádným tajemstvím, že nesmírně obdivuje Fernanda, a je jen dobře, že Španěla nahradí další, navíc s tak legendárním jménem. Jsme přesvědčeni, že se velmi brzy sžije s celým týmem.

Kdo bude Sainzovým kolegou, hodlá McLaren zveřejnit později. Jak jsme již uvedli, reálnými kandidáty jsou Stoffel Vandoorne a Lando Norris.