Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz byl napůl zklamaný

Sainz byl napůl zklamaný

Druhá polovina se raduje

Kdyby v neděli v poledne někdo Carlosi Sainzovi prozradil, že závod dojede na druhém místě, skákal by radostí. Avšak když měl před očima vítězství a když potom i na cílové čáře hleděl do výfuku vítězného vozu AlphaTauri patřícího Pierrovi Gaslymu, muselo mu být do breku. Bylo by to jeho první vítězství po šesti letech ve F1. Naposledy vyhrál v roce 2014 ve voze Formule Renault 3.5.

"Neskutečné. Jsem napůl zklamaný, že jsem druhý. Stále nemohu uvěřit, že jsem dnes mohl bojovat o vítězství," řekl španělský závodník. "Bylo to neskutečně těsné. Ale popravdě, kdyby závod probíhal normálně, asi bych byl také druhý, jenomže za Lewisem (Hamiltonem). Byli jsme rychlí a druhé místo jsme si zasloužili. Raduji se z druhého místa a z toho, jakou rychlost jsme měli. Rychlostně jsme byli ze středu pole zřetelně nejlepší. To nám musí stačit."

Sainz dlouho držel druhé místo za Hamiltonem a jeho penalizace ho mohla vynést do čela pelotonu, jenže McLaren ho zavolal do boxů v nevhodnou chvíli a dostali se před něj jezdci, kteří přezuli před výjezdem safety caru, i jezdci, kterým mechanici vyměnili pneumatiky v boxové uličce pod červenou vlajkou.

"Měli bychom být na sebe hrdí. Ze šestého místa jsme se vrátili na druhé a byli jsme schopni pronásledovat Pierra (Gaslyho) a závod dokončit tři nebo čtyři desetiny za ním."

Sainz se přidal k oslavě, ale byl smutný, že nevyhrál. foto: McLaren

zdroj: Originální materiál redakce, titulní foto: McLaren